Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PRVOSTEPENO KRIVIČNO ODELJENJE ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU Obustava primene mere bezbednosti (Član 531. ZKP)U postupku preispitivanja primene mere bezbednosti po predlogu zdravstvene ustanove, branilac nije ovlašćen da izjavljuje eventualne primedbe niti se izveštaj zdravstvene ustanove dostavlja braniocu pre donošenja odluke.


Rešenjem Apelacionog suda u Beogradu odbijena je kao neosnovana žalba branioca učinioca izjavljena protiv rešenja Višeg suda u Beogradu kojim je utvrđeno da se nisu stekli uslovi za obustavljanje primene