Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


DRUGOSTEPENO KRIVIČNO ODELJENJE KRIVIČNI ZAKONIK Ugrožavanje sigurnosti (Član 138. KZ)Prislanjanje predmeta koji izgleda kao pištolj na grudi oštećenog i pritiskanje ovim predmetom u predelu grudi, predstavlja realnu pretnju.


Iz obrazloženja:


"Prvostepenom presudom okrivljeni je oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika, jer je između ostalog ... izvadio predmet koji izgleda kao pištolj ... uperio ga oštećenoj u predeo grudi i ovim predmetom počeo da je pritiska u predelu grudi, govoreći joj da ona ne zna ko je on i da mu kaže gde je A.A...