Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


GRAĐANSKO PROCESNO PRAVO - Pravna priroda rešenja o određivanju vrednosti predmeta sporaRešenje o određivanju vrednosti predmeta spora nema pravnu prirodu rešenja o upravljanju postupkom, te je protiv takvog rešenja dozvoljena žalba.        


"…Prema stanju u spisu, tužilac je … podneo prvostepenom sudu tužbu protiv tuženog sa zahtevom da sud utvrdi da je ništav ugovor o ... Prvostepeni sud je vanraspravnim rešenjem ..., a protiv kog rešenja nije dozvolio žalbu, utvrdio vrednost predmeta spora na iznos od 300.000,00 evra.