Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PRIZNANJE DUGA


Radnje kojima se od strane poslodavca obezbeđuju benefiti članovima porodice u situaciji nastupanja smrtnog slučaja zaposlenog, ne mogu se smatrati posrednim priznanjem duga.


Iz obrazloženja:


"Sledom utvrđenog, prvostepeni sud nalazi osnov odgovornosti tuženog u regulativi čl. 174. ZOO, stajući pri tom na stanovište da nije osnovan prigovor zastarelosti potraživanja koji je tuženi u odgovoru na tužbu istakao, u situaciji kada se štetni događaj dogodio 11.09.2004. godine, a tužba u ovoj parnici podneta je 28.08.2009. godine.