Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PARNIČNI POSTUPAK - IZVRŠNI POSTUPAK - Odbačaj tužbeKada je tužba podneta protiv fizičkog lica koje je preminulo u periodu pre podnošenja tužbe, pravilna primena procesnih pravila nalaže da se ona ima odbaciti, budući da se radi o neotklonjivom procesnom nedostatku koji sprečava dalje vođenje postupka.


Iz obrazloženja:


"Tužilac je tužbom za namirenje iz založene nepokretnosti obuhvatio svo troje lica koja su založni dužnici, odnosno suvlasnici na založenoj nepokretnosti. Pošto je prvotuženi Z.M. preminuo pre podnošenja tužbe, on u momentu njenog podnošenja nije postojao, niti mogao imati svojstvo stranke u postupku. Kako je tužba u odnosu na njega podn