Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


OBLIGACIONO PRAVO - BANKARSKI POSLOVI – NIŠTAVOST ODREDBI UGOVORA – Bankarski ugovor o stambenom kreditu sa promenljivom kamatom stopom – „Poslovna politika banke“ kao mogućnost jednostrane promene obaveze („zadržavanje prava“) – Nejednakost ugovornih strana (dovođenje jedne strane u neravnopravni položaj) (čl. 10. – 12. ZOO)


Iz obrazloženja:


Odredba ugovora o stambenom kreditu, kojom je (u vezi sa izmenom kamatne stope) korišćena formulacija – u skladu sa Poslovnom politikom bankečime je pružena mogućnost tuženoj da fiksni deo kamate