Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


OBLIGACIONO PRAVO - BANKARSKI POSLOVI – RASKID UGOVORA – Bankarski ugovor o stambenom kreditu sa promenljivom kamatom stopom – Poremećaji na finansijskom tržištu i primena ugovorene valutne klauzule (kojom se dovodi do narušavanja načela jednakog uzajamnog davanja i gubljenja svrhe ugovora – za jednu stranu) – Utvrđivanje stepena poremećaja i eventualna predvidivost, odnosno mogućnost izbegavanja ili otklanjanja - Veštačenje od strane veštaka finansijske struke kao adekvatno dokazno sredstvo (čl. 15. i 18. i čl. 133. i 135. ZOO)Iz obrazloženja:


Odredbom člana 133. Zakona o obligacionim odnosima, propisano je da ukoliko posle zaključenja ugovora nastupe okolnosti koje otežavaju ispunjenje obaveze jedne strane ili ukoliko se zbog njih