Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


JAVNE NABAVKE (UPRAVNI SUD) – Primena odgovarajućeg propisa na postupke zaštite prava započete pre 6.1.2013. godine (član 173. Zakona o javnim nabavkama - "Sl. glasnik RS", br. 124/2012)


Na postupke zaštite prava započete do dana početka primene novog Zakona o javnim nabavkama, primenjuju se propisi po kojima su započeti.


Iz obrazloženja:


"Sud je cenio navode tužbe kojima tužilac osporava zakonitost zaključka tuženog organa zbog pogrešne primene materijalnog prava i to Zakona o javnim nabavkama, pa nalazi da isti nije osnovan. Ovo jer je odredbom čl