Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


IZVRŠNI POSTUPAK - Sadržina predloga za izvršenje; dužnost izvršitelja da ceni dozvoljenost i urednost predloga za izvršenje; član 101. ZPP, u vezi sa članovima 10. ZIO i 35. ZIOIzvršitelj je dužan da ceni dozvoljenost i urednost predloga, u smislu odredbe člana 101. ZPP, u vezi sa članom 10. ZIO, kao i članom 35. ZIO.


Iz obrazloženja:


"Uvidom u spise predmeta, Veće je utvrdilo da predlog za izvršenje ne sadrži sve potrebne elemente predviđenje članom 35. stav 2. ZIO, i to: ne sadrži matični broj izvršnog dužnika, PIB i račun izvršnog dužnika. Uvidom u zvanični sajt Agencije za privredne registre, sud je utvrdio da je sedište dužnika u Šapcu, ul. Pocerska

 

Dnevna ažurnost

Prikaži sve >>