Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


NEIZVRŠENJE UGOVORA O ŠKOLOVANJU NA VOJNOJ AKADEMIJI


Prekid školovanja na Vojnoj akademiji na lični zahtev, smatra se odbijanjem nastavka školovanja, i time konstituiše obaveza naknade troškova nastalih školovanjem na Vojnoj gimnaziji.


Iz obrazloženja:


"Prema utvrđenom činjeničnom stanju proizilazi da je ugovorom od 31.8.1994. godine, koji je zaključen između Generalštaba Vojske Jugoslavije - VG Beograd, s jedne strane i prvotuženog kao učenika i njegovog oca - drugotuženog, s druge strane, regulisano školovanje prvotuženog u Vojnoj gimnaziji, a radi nastavljanja njegovog školovanja u Vojnoj akademiji i centrima za specijalističku obuku. Navedenim ugovorom Generalštab VJ se obavezao da prvotuženom obezbedi besplatno školovanje, a prvotuženi je preuzeo obavezu da školovanje u Vojnoj gimnaziji završi u određenom roku i da nastavi školovanje radi sticanja visoke stručne spreme u jednoj od vojnih akademija u skladu sa potrebama Vojske Jugoslavije. Dalje, prvotuženi je preuzeo obavezu da po završetku školovanja stupi u aktivnu vojnu službu u VJ i ostane u službi onoliko vremena koliko je to propisano zakonom. U slučaju da prekine školovanje po ličnom zahtevu - molbi, ili ako odbije da nastavi školovanje u Vojnoj akademiji ili centru za specijalističku obuku, odnosno po završetku školovanja odbije da stupi u aktivnu vojnu službu u Vojsci Jugoslavije, te ako ne ispuni obavezu služenja u VJ onoliko vremena koliko je to zakonom propisano, tuženi su solidarno preuzeli obavezu da tužiocu naknade troškove školovanja prvotuženog.

 

Dnevna ažurnost

BILTEN APELACIONOG SUDA U KRAGUJEVCU - Broj 1/2018 - Sadržaj

Iz Biltena Apelacionog suda u Kragujevcu, broj 1/2018, Intermex, Beograd


GODIŠNJI RASPORED POSLOVA APELACIONOG SUDA U KRAGUJEVCU ZA 2018. GODINU

Iz Biltena Apelacionog suda u Kragujevcu, broj 1/2018 - Intermex, Beograd


NAKNADA ŠTETE - Isplata odštetnog zahteva (u skladu sa čl. 150, 153. i 154. ZPP)

(Presuda Apelacionog suda u Novom Sadu, posl.broj GŽ-4305/17 od 15.03.2018. godine, kojom je preinačena presuda Osnovnog Suda u Novom Sadu posl.broj P 2722/17 od 05.10.2017. g.) - Autor sentence: Jarmila Lončar, viši sudijski saradnik


AUTORSKO PRAVO – Scenarista prvih delova serijala autorskih dela – Prava nakon prenošenja prava na iskorišćavanje (konkretnih delova serijala)

(Presuda Apelacionog suda u Beogradu Gž4 br. 125/16 od 15.09.2017. godine i presuda Višeg suda u Beogradu P4 br. 142/11 od 13.04.2016. godine) - Pravni Informator, br. 12/2018, Intermex, Beograd, Autor sentence: Ana Bulatović


BILTEN APELACIONOG SUDA U KRADGUJEVCU - broj 1/2018 - Naslovna strana i impresum

Iz Biltena Apelacionog suda u Kragujevcu, broj 1/2018 - Intermex, Beograd


BILTEN PRVOG OSNOVNOG SUDA U BEOGRADU - broj 3/2018 - Naslovna i impresum

Iz Biltena Prvog osnovnog suda u Beogradu, broj 3/2018 - Intermex, Beograd


BILTEN PRVOG OSNOVNOG SUDA U BEOGRADU - broj 3/2018 - Sadržaj

Iz Biltena Prvog osnovnog suda u Beogradu, broj 3/2018 - Intermex, Beograd


BILTEN PRVOG OSNOVNOG SUDA U BEOGRADU - broj 3/2018 - Uvodna reč

Iz Biltena Prvog osnovnog suda u Beogradu, broj 3/2018 - Intermex, Beograd


BILTEN VIŠEG SUDA U POŽAREVCU - broj 6/2018 – Naslovna strana i impresum

Iz Biltena Višeg suda u Požarevcu, broj 6/2018, Intermex, Beograd


Prikaži sve >>