Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PONAVLJANJE POSTUPKA PO PRAVNOSNAŽNOSTI REŠENJA O NASLEĐIVANJU


Ne može se ponoviti ostavinski postupak kada je raspravljanje zaostavštine završeno pravnosnažnim rešenjem o nasleđivanju.


Iz obrazloženja:


"Prema utvrđenom činjeničnom stanju, pravnosnažnim rešenjem Sreskog suda u Kraljevu R.br.82/56 od 26.08.1956. godine, raskinuta je imovinska zajednica koja je nastala posle smrti K.Ž. bivšeg iz Samaila na taj način što je njegovim pravnom sledbenicima ustupljena nepokretna imovina, bliže opisana u tom rešenju. Međutim, prema navodima podnosioca predloga za ponavljanje postupka, u tom postupku kao učesnik izostavljen je zakonski naslednik, sada pok. V. N. Zbog toga je predlog za ponavljanje postupka zasnovan na odredbi čl. 422. stav 1. tač. 1. ZPP, jer je nezakonitim i nepravilnim postupanjem zakonskom nasledniku uskraćeno pravo da učestvuje u postupku.

 

Dnevna ažurnost

Prikaži sve >>